Grøn ned til mindste detalje

For- og bagsider hæftet sammen af bindemiddel fra knuste bilruder

Et stort og uopretteligt stenslag i forruden ærgrer os alle, og som udgangspunkt er et sådant uheld forbundet med øget ressourceforbrug og -spild, da ruden skal udskiftes. Det involverer både køb (og dermed produktion) af en ny bilrude samt bortskaffelse af den ituslåede rude. Via innovativ produktudvikling har vi dog formået at udskifte traditionel latexlim med genanvendt bindemiddel fra knuste bilruder, og dermed sikrer vi ny anvendelse af laminatfilmen fra bilruderne, som ellers ville være endt på lossepladsen.
Vi bruger nemlig dette mere bæredygtige middel, når vi hæfter forsiden af vores tæppeflise eller -planke sammen med bagsiden. Laminatet fra ituslåede bilruder er hovedingrediensen i tæppefliselimen, men derudover indgår også ødelagt lamineret bygningsglas. Bindemidlet indeholder ingen farlige kemikalier og er godkendt som råvare af Astma-Allergi Danmark.

Fremstillet af genanvendte materialer 

Da tæppefliseforsiden er skabt af regenereret og regenererbart garn baseret på brugte tæpper, gamle fiskenet og andet industrielt affald, og vores patenterede Ecotrust-bagside er fremstillet af genbrugte plastflasker, udgør det genanvendte bindemiddel bogstaveligt talt limen i dit bæredygtige projekt. Det skyldes, at ReForm tæppeflisekollektionerne således primært består af genanvendte materialer.

 

 

 

Bæredygtig bindemiddel reducerer CO2-aftrykket væsentligt

Bæredygtig bindemiddel reducerer CO2-aftrykket væsentligt

Sammenholdt med traditionel latexbaseret lim bidrager vores genanvendte bindemiddel til at reducere CO2-aftrykket markant. Helt præcist svarer reduktionen af CO2-aftrykket i produktionen til mellem 22% og 38% pr. m2. Analysen er foretaget i henhold til Cradle to Gate og beregner dermed reduktionen i processen, fra limen bliver leveret hos Ege Carpets, til de færdigproducerede tæppefliser afsendes til dig eller en anden bæredygtighedsbevidst kunde.

Tænk bæredygtigt
Tænk bæredygtigt

Og lad det afspejle sig i dine handlinger

Vores kollektioner baserede på regenereret og regenererbart garn er grønne alternativer til de projekter, som udmærker sig ved at tænke på mennesker og miljø i bredere forstand end blot det konkrete arbejdsmiljø. Uden på nogen måde at gå på kompromis med design og kvalitet, er kollektionerne med til at tage vare på den jord, som vi videregiver til fremtidige generationer. Og dermed udgør de et helt specifikt valg, som du og dine kunder kan tage for at gøre en forskel. Kombineret med vores tæppeflisers patenterede Ecotrust bagside, der er fremstillet af brugte plastflasker, får du et mere grønt gulvdesign. Derudover sikrer denne kombination af for- og bagside, at dit tæppe er Cradle-to-Cradle Bronze certificeret. Det betyder, at tæpperne er udviklet med henblik på at skabe lukkede kredsløb, hvor affald bliver til ressoucer – og at de er fremstillet af materialer, der ikke skader mennesker og miljø.
Udforsk ReForm kollektionen

ReForm

Vil du vide mere?

Så lad os kontakte dig

Er du ved at planlægge et projekt, så kan vi hjælpe dig gennem hele processen, fra idé til unik tæppeløsning. 

Udfyld formularen og vi vil kontakte dig - eller du kan finde kontaktoplysningerne på din forhandler

Trends & Nyheder, ja tak