Margrethe Odgaard

Margrethe Odgaard arbejder med farver ud fra en sansende helhedsopfattelse og mener, at interiør skabt med intentionen om at give næring til krop og sjæl kan have en mærkbar positiv effekt.
Hendes ambition er, at farver skal stimulere energier og skabe atmosfære. Men når du træder ind i et rum, vil du ikke nødvendigvis være opmærksom på farverne. Det vigtige er din fysiske oplevelse af din tilstedeværelse i rummet.
 
I sit arbejde med farver fokuserer Margrethe Odgaard på vigtigheden af deres kompetencer. I udviklingen af den 56-farvede palette skabte hun derfor en overvægt af sociale farver, som komplementerer og løfter hinanden samt enkelte såkaldte divafarver, der står tydeligt ud og tilfører pulserende dynamik.
De mineralinspirerede farver gør det muligt at skabe et uendeligt antal kombinationer, hvori farverne relaterer og reagerer vidt forskelligt på hinanden.

Med ambitionen om at skabe poesi på gulvfladen ønsker Margrethe Odgaard at videregive en positiv følelse, du kan tage med dig. En følelse, som du ikke nødvendigvis kan identificere, men som alligevel eksisterer og nærer dig.

Om Margrethe Odgaard
Margrethe Odgaard er tekstildesigner og farvealkymist. Hun fordeler sin tid ligeligt imellem kommercielle samarbejder og kunstnerisk arbejde baseret på egen forskning.
Margrethe Odgaards kundekartotek omfatter blandt andet Kvadrat, Muuto, HAY og IKEA, og hun har fx haft soloudstillinger på Willumsens Museum (DK), Röhsska Museum (SE), Designmuseo Helsinki (FI) og Munkeruphus (DK). Hun er desuden en del af designduoen Included Middle.

"Med denne palette har jeg forsøgt at skabe naturligt afbalancerede farver med flere lag under overfladen. Farverne gemmer på hemmeligheder og har mere at fortælle, hvis du lytter godt efter."
Margrethe Odgaard, tekstildesigner og farvealkymist
Inspireret af mineralernes skønhed

56 Eco-farver af Margrethe Odgaard

Med udgangspunkt i interaktionen imellem farver, materialer, lys og rum har Margrethe Odgaard udviklet 56 evigt relevante farver til adskillige Eco-kollektioner. Paletten består af sociale farver, der komplementerer og løfter hinanden samt enkelte såkaldte divafarver, der skiller sig ud og tilfører pulserende dynamik.
Udforsk de 56 farver

Poesi på gulvfladen

Trends & Nyheder, ja tak