Historien om Ege Carpets

Historien om Ege Carpets
Historien om Ege Carpets
Visionær filosofi

Det hele begyndte i 1938

Ege Carpets blev grundlagt af Mads Eg Damgaard i 1938 i Herning. I de følgende år foregik produktionen i en lille bygning med 2 væve. Mads Eg Damgaard var visionær.
Hans filosofi var kompromisløs: Han brugte kun den nyeste og mest avancerede teknologi i sin tæppeproduktion, og han var ikke bange for at udfordre konventionerne. Hans filosofi lever videre hos Ege Carpets.
1950'erne
Fokus er nu udelukkende på tæpper

1950'erne

I 1953 stoppede Ege Carpets produktionen af andre tekstiler og besluttede kun at fokusere på tæpper. For at imødekomme de øgede krav til tæpper investerede Ege Carpets i tre Axminster-tæppevæve.
I 1957 byggede Ege Carpets et nyt showroom, "Det Skæve Hus", tegnet af professor Gunnar Aagaard Andersen.
1960'erne og 1970'erne
1960'erne og 1970'erne
Ege Carpets ekspanderer

1960'erne og 1970'erne

Mads Eg Damgaard var ikke kun en aktiv erhvervsmand. I 1964 blev han valgt ind i Folketinget som repræsentant for Det Konservative Parti og vendte tilbage til Ege Carpets som administrerende direktør 10 år senere. I mellemtiden blev den daglige ledelse af Ege Carpets varetaget af hans sønner, Kaj og Egon Eg Damgaard.
I begyndelsen af 1970'erne blev der bygget en 25.000 m2 stor tuftingfabrik i Herning, og i kraft af investeringen i denne fabrik med kapacitet til flerfarvet produktion, kunne produktionen af de kommercielle tæpper virkelig udvides. Tæpperne var en succes uden for Danmark, og der blev etableret nye datterselskaber i Norge og Sverige. I de efterfølgende år blev der etableret mange flere datterselskaber rundt om i verden.
1980'erne og 1990'erne
Miljøet i fokus

1980'erne og 1990'erne

I 1985 blev Ege Carpets noteret på Københavns Fondsbørs, og i løbet af 1980'erne kom der flere datterselskaber til i Tyskland, England og Frankrig.
Ansvarlig tæppeproduktion har altid udgjort fundamentet for Ege Carpets. I 1996 var vi den første tæppeproducent i verden, der fik ISO 14001-certifikatet for miljøledelse. Samtidig opnåede Ege Carpets EMAS-registrering som den første og eneste tæppeproducent i verden og udsendte sin første miljørapport.
Mads Eg Damgaard, grundlæggeren af Ege Carpets, døde i 1999 i en alder af 85 år.
2000'erne og 2010'erne
2000'erne og 2010'erne
Fuldautomatisk fliseproduktion

2000'erne og 2010'erne

I slutningen af 1990'erne startede Ege Carpets produktionen af tæppefliser op, og inden for et par år var en fuldautomatisk fliseproduktion etableret. Med installationen af den nye Millitron-farvemaskine med 12 farver var Ege Carpets klar til at imødekomme den stigende efterspørgsel på tæppefliser. Ege Carpets er den dag i dag stadig førende inden for mere bæredygtig tæppeproduktion, og i 2001 blev regenereret garn brugt for første gang.
I 2005 blev den metode, der anvendes til at producere Ecotrust filtbagsiden patenteret. I dag er Ege Carpets vokset til en af Europas største producenter af tekstilgulve med datterselskaber i hele verden.
Læs mere om Ege Carpets tæppefliser
BÆREDYGTIGE DESIGNERKOLLEKTIONER

2010'erne and 2020'erne

Introduktionen af nye tæppekollektioner i samarbejde med nogle af de største designere fra hele verden, f.eks. Tom Dixon og Monsieur Christian Lacroix, er en stor succes.
I mere end et årti har forskellige designervenner og Ege Carpets høstet fordelene ved hinandens evner, da de har arbejdet tæt sammen med vores designteam, hvilket har udmøntet sig i en række imponerende tæpper til prestigekunder. Digitale teknologier rykker grænserne for, hvad der er muligt, og hvad der ikke er, samtidig med at de baner vejen for at bruge materialer eller elementer på en bæredygtig og ansvarlig måde.
Mød vores Designer Friends
2010'erne og 2020'erne - At være grøn
Årtiers erfaring med

Ansvarlighed

Bæredygtighed har altid været en del af Ege Carpets DNA. I 2019 introducerede vi en ambitiøs bæredygtighedsstrategi baseret på FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.
I dag produceres mere end halvdelen af vores tæpper af regenererede og regenererbare materialer, der er fremstillet af industriaffald som f.eks. kasserede fiskenet og brugte tæpper.
Inden for de seneste år har vi modtaget en række bæredygtighedspriser for vores indsats for at producere mere bæredygtige produkter.
Fortæl mig mere om bæredygtighed
Få mere at vide om Ege Carpets
Trends & Nyheder, ja tak