Følg Den Grønne Tråd

Vil du vide, hvordan vi tænker bæredygtighed ind på en anden måde end andre tæppeproducenter? Og hvordan dette resulterer i, at vores handlinger har en reel indvirkning på mennesker og planeten?

I stedet for blot at føje en ny kollektion lavet af genbrugsmaterialer til sortimentet, kigger vi hele tiden på hele vores portefølje for at finde nye måder, hvorpå vi kan optimere kerneprodukterne og processerne. Det er her volumen er, så det er her, der virkelig kan gøres en forskel.

Vi koncentrerer vi os selvfølgelig om indholdsstoffernes egenskaber og vores ressourceudgifter, men holdbarhed er også et vigtigt element! Jo længere vores tæpper holder, jo mindre behøver vores kunder at købe. Så enkel kan bæredygtighed være.

Hvis vi holder os til at lave det, vi er bedst til, hvilket er tæpper af høj kvalitet med uendelige designmuligheder, så vil vi fortsætte med at være brancheeksperter ned til mindste detalje. Dette giver os mulighed for at definere fokusområder inden for bæredygtighed, at opfinde nye løsninger og i sidste ende at implementere forbedringer, der har en reel effekt. Og det er det, der gør os anderledes.

We walk the talk
Vi eksisterer for at designe smukke tæpper

Til en bæredygtig fremtid

Efter vores mening er det rigtige fodaftryk intet fodaftryk. Men sådan fungerer det ikke i den virkelige verden. Som tæppeproducent er det ikke muligt ikke at efterlade noget aftryk. Men vi kan arbejde hårdt for at nedbringe det negative og øge det positive fodaftryk. Og det har vi gjort i årevis.

Vi var nødt til at handle i går. Og det gjorde vi heldigvis!
En bæredygtig fremtid, kom med og se

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling

Kloden er under pres fra klimaændringer, overforbrug af ressourcer, stigende mængder affald osv. Derfor lancerede FN 17 verdensmål for bæredygtig udvikling i 2015 som en køreplan for, hvordan vi skal ændre kurs. Alle lande har skrevet under på at støtte FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

Vi støtter mange af verdensmålene for bæredygtig udvikling gennem en målrettet indsats for at skabe bæredygtige tæpper, gode arbejdspladser og anstændige forhold i hele værdikæden. Vi har dog valgt at fokusere på især tre specifikke verdensmål for bæredygtig udvikling, der er direkte knyttet til vores kerneforretning.

Verdensmål
nr. 12

Ansvarligt forbrug og ansvarlig produktion
Vi bruger Cradle to Cradle produktcertificeringen som en bæredygtighedsramme for hele vores forretning. Idéen er at fremstille produkter, der kun består af sunde materialer. Produkterne skal være konstrueret således, at de kan indgå i en biologisk eller teknisk livscyklus efter brug. Virksomheden skal bestræbe sig på at blive CO2 neutral og bruge 100% vedvarende energi, og det behandlede spildevand skal i princippet være rent nok til at drikke.
Endelig skal virksomheden vurderes i relation til overholdelse af internationalt anerkendte standarder for socialt ansvar.

Ege Carpets er den eneste tæppeproducent i verden med et 100% Cradle to Cradle certificeret sortiment.

 

Verdensmål
nr. 14

Livet i havet
En af verdens største udfordringer er plastaffald. Plast nedbrydes meget langsomt og udgør en stor trussel mod miljøet og ikke mindst for livet i havet. Hos Ege Carpets bruger vi store mængder plastaffald i vores tæpper og emballage. Det garn, vi bruger i mange af vores tæpper, består af regenererede fiskenet, brugte tæpper og andet industrielt nylonaffald. Filtbagsiden på vores tæppefliser består af 100% genbrugte plastflasker.

Ved 65% af tæpperne er bærevævet mellem luven og bagsiden produceret af genbrugt plastik, og det samme gælder for tæpperørene. Samlet set genbruges en enorm mængde plastik i vores produkter i stedet for at ende som affald i det naturlige miljø.

 

Verdensmål
nr. 7

Ren energi til en overkommelig pris
Grøn energi er ikke en del af vores kerneydelse. På den anden side arbejder vi med det på så højt et plan, at det gør en reel forskel. 100% af vores elforbrug dækkes af investeringer i vedvarende energi fra havvindmølleparker. Og vi er i gang med at sikre, at vores naturgasforbrug dækkes af investeringer i biogascertifikater. På den måde medvirker vi til at sikre, at der produceres mere fornybar energi.

 

 

Verdensmål
nr. 13

Klimaindsats
Vi har gennem mange år arbejdet på at reducere vores CO2-udledninger med flot resultatet. Nu har vi løftet indsatsen til et nyt niveau ved at committe os til Science Based Targets for at sikre, at vi bidrager til at holde den globale opvarmning under 1,5° C.
Vi kommer til at lægge produktionsprocesser om for at sænke CO2-udledningen, ligesom vi vil udskifte råmaterialer og sikre større genanvendelse af affald for at mindske udledningerne. Dermed kommer vi til at øge vores klimaindsats betragteligt over de næste år.  

Trends & Nyheder, ja tak