Design Trainee
eller Tekstil-
og beklædnings-assistent

Generelt om uddannelsen
Som Design Trainee eller tekstil- og beklædningsassistentelev skal du arbejde i vores designafdeling, hvor din primære opgave vil være at klargøre designprøver til godkendelse. Designprøverne er bestillinger fra vores kunder, som du skal ændre i farver på mønstre, og når du har godkendt prøverne sammen med en designer, skal de registreres. Farveændringer og registreringer sker i vores IT-systemer, så meget af arbejdet foregår ved en computer.
 
Derudover vil du få forskellige ad-hoc opgaver fra designerne i forbindelse med klargøring af designs.
 
Design Trainee er en intern uddannelse med oplæring i virksomheden, som ikke er kompetencegivende i forhold til andre uddannelser.
Du skal søge jobbet som Design Trainee, hvis du brænder for design, farver og mønstre og gerne vil prøve at være en del af en stor, kreativ designafdeling i en international virksomhed. Jobbet bruges af mange som 1-2 sabbatår og er en god måde at få afklaret, om design er noget for dig. 

Er du allerede afklaret med, at du gerne vil arbejde med design, kan du søge om at blive tekstil- og beklædningsassistentelev.

Uddannelsens varighed
Design Trainee: 2 år.
Tekstil- og beklædningsassistentelev: 2 år og 6 måneder.

Skoleophold
Design Trainee:
Du skal ikke på skoleophold, men får hele din oplæring i virksomheden.

Tekstil- og beklædningsassistentelev:
Du starter med 25 uger på skole, hvorefter du har 10 ugers skole fordelt over resten af perioden med en uge ad gangen. Uddannelsen sluttes af med et skoleophold på 5 uger. I alt er der 40 ugers skoleophold. 

Mød tidligere tekstil- & beklædningsassistent-elev

Mød tidligere tekstil- & beklædningsassistent-elev
Tekstil- & beklædningsassistent-elev i Design

Simone fortæller

Hvorfor ville du være elev hos Ege Carpets?
Jeg startede som designassistent efter min gymnasieuddannelse, og meningen var, at det bare skulle være et sabba­tår. Efter at have arbejdet et år som assistent, havde jeg fået smag på mere og ønskede at blive på Ege Carpets, og her opstod så muligheden for at blive elev i afdelingen.

Hvordan var dit forløb som elev, og hvad arbejder du med nu?
I og med at jeg allerede havde siddet som designassistent i halvandet år forud for min start som elev, fik jeg muligheden for at komme i gang med mere designfaglige opgaver. Da jeg havde fået et godt kendskab til produkterne, var jeg rundt i vores forskellige afdelinger i produktionen for at opnå større viden omkring selve produktionen af tæpperne. Jeg arbejder nu som designer for Dubai og Tyskland.

Hvorfor skal andre vælge en elevuddannelse hos Ege Carpets?
Man skal vælge at blive beklædningsassistentelev hos Ege Carpets, fordi man har stor interesse i farver og mønstre. Det er en god arbejdsplads med gode kollegaer, og som elev bliver der taget hånd om én, og man får den fulde og nødvendige støtte fra virksomheden under uddannelsen. Man skal være klar på selvstændigt at skulle arbejde hårdt for at lære at mestre de ting, som er krav på skolen i forhold til eksempelvis at arbejde i Illustrator, hvilket ikke er en del af arbejdet på Ege Carpets. Efter beklædningsassistent uddannelsen fik jeg mulighed for at uddanne mig som beklædningshåndværker.

Trends & Nyheder, ja tak