STOP CARPET WASTE WITH EGE CIRCLEBACK

STOP CARPET WASTE WITH EGE CIRCLEBACK

VI INTRODUCERER: EGE CIRCLEBACK

Et nyt banebrydende returkoncept 

I Europa bliver kun 1-3% af tæpperne genanvendt. Resten ender på lossepladser eller går op i røg. Det er tid til forandring. Vi er stolte over at introducere Ege CircleBack, som er en banebrydende returordning, der har til formål at reducere spild gennem recirkulation og genbrug af dit brugte tæppe.

Du kan vælge et tæppe fra 10 af vores mest populære kollektioner, der alle er fremstillet af materialer, som kan returneres og genanvendes, hvilket reducerer dit tæppes CO2-aftryk betydeligt. Ordningen er allerede tilgængelig i Europa, og vi arbejder ihærdigt på også at etablere genbrugsløsninger til alle vores internationale kunder.

Reducér dit CO2-aftryk
EGE CIRCLEBACK
Reducér dit CO2-aftryk
Med Ege CircleBack,kan du reducere dit tæppes CO2 emissioner med op til 60%.

Genbrug op til 100% af dit tæppe

Genbrug op til 100% af dit tæppe
Genbrug op til 100% af dit tæppe
Ege CircleBack

FRA GARN TIL TÆPPE TIL GARN TIL ...

Vi producerer alle Ege CircleBack-tæpper af en unik kombination af genanvendelige materialer, så vi kan genbruge 98-100% af det brugte tæppes komponenter.

Når tæppet er udtjent, skærer et avanceret separeringsanlæg tæppet i mindre stykker, der sorteres i forskellige materialekomponenter. Komponenterne omdannes til ressourcer af høj kvalitet eller genbruges på andre nyttige måder til at skabe nye produkter, hvilket bidrager til cirkulær økonomi. Garnfibrene bliver fx til nyt garn, som omdannes til nye tæpper.

Ege CircleBack-muligheden tilbydes på ti af vores kollektioner

Giv dit udtjente tæppe et nyt liv

Skønheden i en uendelig historie

Skønheden i en uendelig historie
Skønheden i en uendelig historie
GENANVENDELSE

Sådan genbruger vi op til 100% af dit tæppe

Ege CircleBacks transparente og enkle proces gør det praktisk og nemt at vælge den bæredygtige løsning. Processen består af fem trin:

1. Vælg dit Ege CircleBack-tæppe.

2. Kontakt os for at igangsætte Ege CircleBack, når dit tæppe er udtjent.

3. Det fragtfirma, du har valgt, afhenter dit tæppe.

4. Vi opskærer, sorterer og omdanner dit tæppe til genanvendelige materialer.

5. Når dit tæppe er blevet genanvendt, beregner vi CO2-reduktionen.
Lær mere om, hvordan det fungerer

Ege CircleBack er en del af vores bæredygtighedscirkel

Ege CircleBack er en del af vores bæredygtighedscirkel
VI TROR PÅ CIRKULÆR TÆNKNING

At gå i cirkler er den bedste vej frem

Vi tror på den cirkulære tankegang og på at holde så mange ressourcer som muligt i et lukket kredsløb. Det er en løbende proces, hvor vi konstant sætter nye mål og initiativer op for at nå vores langsigtede ambition: At skabe verdens mest bæredygtige tæpper.
Vores bæredygtighedsambition

FAQ

 • Hvad får jeg ud af det?

  Når du benytter Ege CircleBack, bidrager du til at holde godt materiale i omløb og reducere CO2-udslippet. Dette gavner planeten såvel som dit projekts grønne profil.

  Når dit tæppe har gennemgået vores CircleBack-proces, sender vi dig et certifikat, der viser den nøjagtige CO2-reduktion, som du kan bruge i din årlige bæredygtighedsrapport.

  For at styrke den miljømæssige fordel ved Ege CircleBack har vi lavet en livscyklusvurdering (LCiA) for vores tæppers end-of-life fase. De specifikke resultater varierer lidt fra tæppe til tæppe, men intet tæppe viser mindre end en 60% reduktion i CO2 udledningen i end-of-life fasen sammenlignet med, hvis tæppet blev brændt efter endt brug.

 • Hvad koster det at bruge Ege CircleBack?

  Prisen for at bruge Ege CircleBack er 10 DKK pr. kvadratmeter plus transportomkostningerne til vores indsamlingssted i Danmark. Husk at du sparer omkostningerne ved at sende dit brugte tæppe til lokal affaldshåndtering.

 • Kan I hjælpe mig med at fjerne det gamle tæppe?

  Vi hjælper gerne med at få kontakt til en professionel, der kan fjerne tæppet. Kontakt din lokale kontaktperson for at få mere information om Ege CircleBack.

  Når du fjerner dit brugte tæppe, er det meget vigtigt, at kun de rensede tæpper returneres til os. Neddelingsfabrikken kan ikke håndtere andre materialer. Eventuel særskilt underlag skal også fjernes, inklusiv materialer som beton, træ osv.

 • Er der nogen kvalitetskrav til returnerede tæpper?

  Tæppets kvalitet betyder ikke noget, men det brugte tæppe skal adskilles i ca. 35 cm strimler og stables i store sække på paller. Det er meget vigtigt, at intet andet end det rensede tæppe (og kun tæpper mærket CircleBack) lægges i sækken, da adskillelsesfabrikken ikke kan håndtere andre materialer. Eventuelt særskilt underlag skal også fjernes, inklusiv andre materialer som beton, træ osv.

  Ege CircleBack betingelser (Kun på engelsk).

 • Er mit tæppe dækket af Ege CircleBack-programmet?

  Vores adskillelsesproces kræver specifikke betingelser for tæppets konstruktion. Derfor har vi ændret konstruktion af flere af vores tæpper, for at vores tæpper kan indgå i programmet. Derfor er det kun tæpper produceret efter overgangsdatoen i midten af april 2023, som er dækket af Ege CircleBack. Du kan tjekke din faktura for at se, om dit tæppe er en del af Ege programmet.

  Følgende tæpper er en del af Ege CircleBack-programmet:

  • Highline 910 WT
  • Highline 1100 WT
  • Eco Compact WT
  • Eco Pro WT
  • ReForm A New Wave WT
  • ReForm Construction WT
  • ReForm Heritage WT
  • ReForm Memory WT
  • ReForm Radiant WT
  • ReForm Transition WT

  Kig efter disse logoer på tæppets bagside som bevis for, at tæppet er en del af Ege CircleBack-programmet:

  Ege CircleBack

  R2R logo

 • Hvorfor kan jeg ikke returnere tæpper uden "Klar til CircleBack" tags på?

  Vores adskillelsesproces kræver specifikke betingelser for tæppets konstruktion. Hvis disse betingelser ikke er opfyldt, kan vi ikke garantere, at materialerne i tæppet kan adskilles korrekt, hvilket resulterer i, at materialefraktionerne ikke er egnede til genanvendelse på den tilsigtede måde.

 • Hvornår vil jeg kunne returnere tæpper uden for Europa?

  Vi arbejder på at finde internationale genanvendelsesløsninger for vores tæpper. I mellemtiden foreslår vi, at du kigger efter lokale genanvendelsesmuligheder, hvis dit tæppe ikke er installeret i Europa.

 • Tager I andre producenters tæpper tilbage?

  Vores adskillelsesproces kræver specifikke betingelser for tæppets konstruktion. Derfor kan vi ikke tage tæpper tilbage fra andre producenter.

 • Transport – hvordan gør man?

  At transportere affald over grænserne er en meget kompliceret opgave, så få firmaer har tilladelse til at gøre dette. At bruge vores udvalgte affaldshåndteringsfirma er en god løsning.

  Kontakt venligst vores CircleBack-eksperter for at starte processen med genanvendelse af dit tæppe.

 • Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

  Kontakt din lokale sælger eller info@egecarpets.com.

Vil du vide mere?
Kontakt en af vores Ege CircleBack-eksperter
Trends & Nyheder, ja tak